Τρίμηνη παράταση στις εργαζόμενες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, δεσμεύτηκε να δώσει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες έξω από το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι με ΣΟΧ στα νοσοκομεία διεκδικώντας  να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση  με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «δεσμευτήκαμε να δώσουμε στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία, μία τρίμηνη παράταση έως τις 30/6/2024, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας.

Ξεκαθαρίσαμε, ωστόσο, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για το «outsoursing» στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς και ότι το σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας.

Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Όπως τόνισα, όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί. Όποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει».