Συνεχίζεται το έργο της απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, τονίζει σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  Ιωάννης Τσιμάρης. «Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας συνεχίζει να υλοποιεί πιστά την πρόθεση της κυβέρνησης να απαξιώσει ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ και να επιβάλει από την πίσω πόρτα την ιδιωτική υγεία προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας και εις βάρος των αδύναμων συμπολιτών μας.

Παραδέχτηκε σε συνέντευξή του, ότι η θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων, δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλές κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις εγκαταστάσεις του δημόσιου νοσοκομείου για να χειρουργούν. Παραδέχτηκε δηλαδή ο ίδιος ότι η θεσμοθέτηση των απογευματινών ιατρείων θα λειτουργήσει ως ο ‘Δούρειος Ίππος’ για την ιδιωτικοποίηση της υγείας», τονίζει ο βουλευτής και προσθέτει: «Σε μία χώρα όπου οι ανικανοποίητες ανάγκες για ιατρική περίθαλψη είναι τετραπλάσιες από τον μέσο όρο της ΕΕ (9% έναντι 2.2%) με σημαντικότερο παράγοντα παραμέλησης το κόστος (8.8% έναντι 1.1%) η λύση για την Κυβέρνηση είναι η επιπλέον ιδιωτικοποίηση;

Αντί να ενισχύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και να δώσει κίνητρα σε γιατρούς να το επιλέγουν, ώστε να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες, το υποβαθμίζει για να το χαρίσει και να το «πουλήσει» φθηνά στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική και σε άλλους τομείς».