Η AbbVie, την Παρασκευή, αύξησε την πρόβλεψή της για το 2027 όσον αφορά τις πωλήσεις των ανοσολογικών φαρμάκων Skyrizi και Rinvoq στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, 6 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της. Η φαρμακοβιομηχανία υπολογίζει στα έσοδα από τα νεότερα ανοσολογικά φάρμακά της για να αντισταθμίσει τις μειωμένες πωλήσεις του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Humira. Η AbbVie δήλωσε ότι η νέα της πρόβλεψη βασίστηκε στην αύξηση που παρατηρήθηκε για το Skyrizi και το Rinvoq και ότι αναμένει ότι τα εν λόγω φάρμακα θα αποφέρουν πωλήσεις 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Η φαρμακοβιομηχανία προέβλεψε έσοδα για το Skyrizi το 2024 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια και πωλήσεις του Rinvoq 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις του Rinvoq ύψους 1,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι πωλήσεις του Skyrizi ύψους 2,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις. Το Humira, κάποτε το φάρμακο με κορυφαίες πωλήσεις παγκοσμίως, αντιμετώπισε ανταγωνισμό στις ΗΠΑ για πρώτη φορά πέρυσι, αφότου εννέα βιοομοειδή, εισήλθαν στην αγορά.

Η απώλεια της αποκλειστικότητας ανάγκασε την AbbVie να παραχωρήσει την καθαρή τιμή για να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά. Οι πωλήσεις του Humira στις ΗΠΑ πέρυσι μειώθηκαν κατά 35% και άγγιξαν τα 12,16 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Η AbbVie  δήλωσε ότι ανέμενε το Humira να δώσει 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024. Οι πωλήσεις του φαρμάκου μειώθηκαν κατά 41% στα 3,30 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις πού ήταν 3,28 δισεκατομμύρια δολάρια.