Σε δύο σημαντικά βήματα του Υπουργείου όσον αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου στη χώρα μας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην διαδικτυακή του παρέμβαση στο 8ο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ με τίτλο «Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Συν-δημιουργώντας το πλαίσιο».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην Υπουργική  Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών, ζητούμενο πολλών ετών όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην φροντίδα του καρκίνου στη χώρα μας.  Όπως ανέφερε, έχουν δοθεί στην ΗΔΙΚΑ οι σχετικές οδηγίες για την καταγραφή των καρκινοπαθών με στόχο τόσο την παρακολούθηση της εικόνας της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και την εξέλιξη της υγείας των ασθενών.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η προεργασία του Υπουργείου Υγείας  για να συνταχθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καρκίνου που ορίζει τις δράσεις  που θα έχουν στόχο την ολιστική αντιμετώπιση της νόσου.