Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ και το ΕΚΑΒ. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη και ακολουθεί πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της  η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διεκδικεί: Διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν υγεία για όλα το λαό!

Η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) συμμετέχει στην απεργία διεκδικώντας με τη σειρά της διπλασιασμό μισθών και χρηματοδότησης της Υγείας.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητά: αύξηση μισθών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων – επικουρικών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους κλάδους, χρηματοδότηση της Υγείας και αναβάθμιση ιατροξενοδοχειακού εξοπλισμού.