Από το Ηράκλειο της Κρήτης ξεκίνησε η καμπάνια των γιατρών για τη δωρεά οργάνων με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να δηλώνει σε σχετική εκδήλωση: «Δίνουμε το παράδειγμα πρώτοι εμείς και καλούμε όλους τους ανθρώπους να γίνουν δωρητές οργάνων. Για όποιον δεν αντιλαμβάνεται την αλτρουιστική πλευρά του θέματος, ας σκεφτεί ότι μπορεί να είναι και ο ίδιος δυνητικός λήπτης κάποια στιγμή της ζωής του. Έχουμε σήμερα περισσότερους δωρητές, αλλά πρέπει να τους πολλαπλασιάσουμε». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσία πολλών επισήμων.

«Να μετατρέψουμε την προσφορά ελπίδας, μέσω της δωρεάς οργάνων, σε στάση ζωής», κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και συνέχισε τονίζοντας ότι «πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα δωρεάς οργάνων γιατί διασφαλίζει τη συνέχεια της ζωής και την ανανέωση της ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας, είναι μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση απέδωσε τα εύσημα στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία και την εκδήλωση έκανε λόγο για «μια αξιέπαινη πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας πως τα βιώματα συμπολιτών μας που βίωσαν «την εμπειρία της προσφοράς οργάνων επιβάλλουν να στηρίξουμε όλοι την εθνική προσπάθεια, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η έμπρακτη συμπόρευση του Δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ότι κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος μέσω του gov.gr.