Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν oι κάτοικοι της Κάσου στους γιατρούς των Θεραπευτηρίων Metropolitan Hospital και Metropolitan General του Hellenic Healthcare Group, που επισκέφθηκαν το νησί το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024. Σε μια πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος του προγράμματος Eταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη», οι γιατροί προσέφεραν δωρεάν κλινικούς ελέγχους στους κατοίκους του νησιού. Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλαμβάνουν σπιρομέτρηση, triplex αγγείων, καρδιογράφημα, ψηλάφηση μαστού, ορθοπαιδική και παιδιατρική εξέταση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου και συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν περίπου 240 εξετάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να επωφεληθούν από την υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα.  Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Κάσος εντάσσεται στον κατάλογο των απομακρυσμένων από τα μεγάλα αστικά κέντρα περιοχών που έχει επισκεφθεί το πρόγραμμα «Πρόληψη» από το 2017 μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση του Ομίλου HHG στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε συνανθρώπους μας που έχουν περιορισμένη πρόσβαση.

Το οδοιπορικό υγείας πρόκειται να συνεχιστεί από τον Όμιλο HHG με στόχο να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο εύρος περιοχών, εδραιώνοντας την αξία του προληπτικού ελέγχου.