Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine – Greece»   στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στις 6 & 7 Απριλίου 2024, είναι πλέον γεγονός. Στο διήμερο Συνέδριο συμμετέχουν σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, προσκεκλημένοι ομιλητές διεθνούς κύρους και εξέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine.  Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νόσων.

Με την παρουσία της θα τιμήσει το Συνέδριο η διεθνούς φήμης Καθηγήτρια, Bente K. Pedersen, Professor, Director CFAS, Rigshospitalet, University of Copenhagen, Denmark, το όνομα της οποίας έχει ιδιαίτερα συνδεθεί με την ανάδειξη των ευεργετικών για την υγεία επιδράσεων βιοδραστικών παραγόντων που εκκρίνονται κατά την άσκηση από τους μύες (μυοκινών). Η διακεκριμένη ομιλήτρια θα παραχωρήσει διάλεξη τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου με το αντίστοιχο θέμα, «From Myokines to Exercise as Medicine».

Επίσης, εξόχως τιμητική είναι η ομιλία στο Συνέδριο του Έλληνα επιστήμονα με τον υψηλότερο δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index) στο πεδίο της Ιατρικής και των Επιστημών Υγείας, Ομότιμου Καθηγητή Γεωργίου Χρούσου, σε κεντρική ομιλία με τίτλο «Η Ενδοκρινολογία της Άσκησης: Ευστρές και Πέραν».

Επιπλέον, εξίσου τιμητική για το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine-Greece» είναι η παρουσία ως ομιλητή του Καθηγητή Peter Kokkinos, Professor, Department of Cardiology, Washington DC, USA & Rutgers University, Department of Kinesiology and Health, New Brunswick, NJ, USΑ, ιδιαίτερα γνωστού για το επιστημονικό του έργο σχετικά με τη διαγνωστική, προληπτική και θεραπευτική αξία της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας στην υγεία και τις χρόνιες νόσους. Η δική του κεντρική ομιλία πραγματεύεται το εξαιρετικά σημαντικό θέμα «Is Exercise Medicine?», το οποίο αποτελεί και βασικό θέμα που θα τεκμηριωθεί στο Συνέδριο.