Πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των εταιρειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA).

«Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Μερικές φορές πιστεύουμε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθειά μας  να παρέχουμε στους πολίτες μας καινοτόμα φάρμακα καθώς και γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, να τους προστατεύουμε από ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, και παράλληλα να υποστηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες», δήλωσε ο  Πρωθυπουργός , τονίζοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη της καινοτομίας.

Ο  πρόεδρος της IFPMA Άλμπερτ Μπουρλά, σημείωσε ότι η επιλογή της Ελλάδας για την ετήσια συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η χώρα είναι σταθερός υποστηρικτής της καινοτομίας.

«Μπαίνουμε σε μια εποχή επιστημονικής αναγέννησης διότι έχουμε εξελίξεις στην τεχνολογία και στην βιοτεχνολογία και αυτό θα μας οδηγήσει σε σημαντικές ιατρικές καινοτομίες την επόμενη δεκαετία», ανέφερε ο κ. Μπουρλά, υπογραμμίζοντας ότι πριν από 20 χρόνια, η διαφορά στις επενδύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ήταν περίπου 2 διςδολάρια, ενώ το 2023 πιθανότατα θα υπερβεί τα 50 δις δολάρια υπέρ των ΗΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα ασκηθεί πίεση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για βελτίωση του πλαισίου.