Η Novo Nordisk υπέγραψε μια ερευνητική συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Metaphore την Πέμπτη για την ανάπτυξη φαρμάκων για την παχυσαρκία επόμενης γενιάς. Η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk προσπαθεί να επεκταθεί πέρα ​​από το επιτυχημένο της φάρμακο κατά της παχυσαρκίας Wegovy με τουλάχιστον οκτώ ακόμα θεραπείες στο R&D χαρτοφυλάκιο της  για την πάθηση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογική πλατφόρμα της Metaphore για την ανάπτυξη δύο θεραπειών για την παχυσαρκία, ανέφεραν οι εταιρείες. Η παγκόσμια αγορά φαρμάκων απώλειας βάρους αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Novo Nordisk ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ερευνητικές συνεργασίες με δύο εταιρείες βιοτεχνολογίας την Omega Therapeutics και την Cellarity, οι οποίες ιδρύθηκαν και οι δύο από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Flagship Pioneering.

Η Metaphore ιδρύθηκε επίσης από την Flagship. Η Novo Nordisk μπορεί να επενδύσει έως και 600 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες πληρωμές με ορόσημα και παράλληλα έχει και δικαιώματα επί των ετήσιων καθαρών πωλήσεων προϊόντων με άδεια χρήσης, ανέφερε η Metaphore.