75 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», υπέγραψαν κείμενο που περιγράφει με σκοτεινά χρώματα την εργασιακή τους καθημερινότητα, διαψεύδοντας τον Υπουργό Υγείας , την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου που έκαναν λόγο για μεμονωμένα στιγμιότυπα όσον αφορά τη δημοσίευση των φωτογραφιών για την κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΠ του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια γενικής εφημερίας.

Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Οι κάτωθι εργαζόμενοι του “Γ. Γεννηματάς” που βιώνουμε την κατάσταση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δηλώνουμε πως οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας αντανακλούν μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας  , γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές , με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται  με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση.

Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς,  με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο. Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις , κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά».