Η AstraZeneca δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής  που θα κοστίσει 1,5 δις. δολάρια στη Σιγκαπούρη για την παραγωγή μιας πολλά υποσχόμενης κατηγορίας φαρμάκων για τον καρκίνο που ονομάζονται συζυγή αντισωμάτων-φαρμάκων (ADCs).

Η μονάδα, η οποία θα είναι η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής ADC από άκρο σε άκρο της εταιρείας, θα υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης. Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με πιθανά οικονομικά κίνητρα από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης.

Η AstraZeneca επεκτείνεται σε αγορές όπως η Κίνα, η Ινδονησία και η Ινδία τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να διευρύνει την αλυσίδα εφοδιασμού της. Η θεραπεία του καρκίνου του μαστού Enhertu κατασκευάστηκε από τον συνεργάτη της Daiichi Sankyo στην Ιαπωνία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot δήλωσε ότι η Σιγκαπούρη είναι ένας κορυφαίος τόπος  παγκοσμίως για επενδύσεις που έχει εξαιρετική φήμη στην σύνθετη κατασκευή.

Τα ADC είναι κατασκευασμένα αντισώματα που συνδέονται με τα κύτταρα του όγκου και στη συνέχεια απελευθερώνουν χημικές ουσίες που σκοτώνουν τα κύτταρα. Η παραγωγή πολλαπλών σταδίων των ADC περιλαμβάνει τη δημιουργία του αντισώματος, τη σύνθεση του φαρμάκου χημειοθεραπείας και του συνδέτη του, τη σύζευξη αυτών των στοιχείων και την πλήρωση της ολοκληρωμένης ουσίας ADC. Η AstraZeneca διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δικών της ADC, το οποίο περιλαμβάνει έξι ADC σε κλινική ανάπτυξη και άλλα σε προκλινική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης Png Cheong Boon χαιρέτισε τα σχέδια της AstraZeneca, λέγοντας ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμάκων ακριβείας στη Σιγκαπούρη που βοηθάνε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομικών ευκαιριών. Η κατασκευή της νέας μονάδας θα ξεκινήσει στα τέλη του 2024 και θα πρέπει να είναι λειτουργική από το 2029, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.