Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακείο: Βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» ξεκινάει τις εργασίες του το 16o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο THEARTEMIS.

Το συνέδριο διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο. Το «παρών» σε αυτό θα δώσουν φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι φαρμακευτικών φορέων και φαρμακευτικών εταιρειών.

Το πλούσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

-«Ενημέρωση φαρμακοποιών για επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα», με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά, του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ και α΄αντιπροέδρου του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκα και του γενικού γραμματέα του ΠΦΣ και προέδρου του Φ.Σ. Χανίων κ. Εμμανουήλ Κατσαράκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης.

-Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελληνικό φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», το οποίο θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης και θα συμμετέχουν σε αυτό οι κ.κ.: Αριστοτέλης Σκουντάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου), Εμμανουήλ Κατσαράκης, πρόεδρος Φ.Σ. Χανίων, Μιχαήλ Πλακογιαννάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Λασιθίου, και Ανδρέας Αντωνίου, γενικός γραμματέας Φ.Σ. Ρεθύμνου και μέλος Δ.Σ. του ΠΦΣ.

-15 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος

Στην επίσημη έναρξη του συνεδρίου το Σάββατο στις 20:00, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί επισήμων και η Εκδήλωση 100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ.