Η GSK είναι μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία με αποστολή να ενώσει την επιστήμη, την τεχνολογία και το ταλέντο και στόχο να επηρεάσει θετικά την υγεία 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το τέλος του 2030, δίνοντας προτεραιότητα στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και φαρμάκων στις θεραπευτικές κατηγορίες των λοιμωδών νοσημάτων, του HIV, της ανοσολογίας / αναπνευστικού και της ογκολογίας / αιματολογίας.

H GSK έχει παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 25.000 εργάζονται στην Ευρώπη.

Εστιάζοντας στην θεραπευτική κατηγορία των λοιμωδών νοσημάτων, η GSKπρωτοπορεί, για περισσότερα από 70 χρόνια, στην ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων εμβολίων παγκοσμίως, διαθέτοντας ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο, το οποίο προσφέρει προστασία έναντι σημαντικών μολυσματικών ασθενειών, σε κάθε στάδιο της ζωής των ανθρώπων, από την βρεφική μέχρι την τρίτη ηλικία, αναδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση της εταιρείας ως προς την διά βίου ανοσοποίηση του πληθυσμού.

Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται περισσότερα από 20 εμβόλια και διαθέτει  ημερησίως περίπου 1,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε περισσότερες από 160 χώρες, ενώ πηγή υπερηφάνειας αποτελεί το γεγονός ότι 4 στα 10 παιδιά εμβολιάζονται με ένα εμβόλιο της GSK κάθε χρόνο καθώς και το γεγονός ότι 1,3 δισ. άνθρωποι αναμένεται να εμβολιαστούν με εμβόλια της GSK έως το 2030.

Παράλληλα, διαθέτει ένα ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο υπό ανάπτυξη εμβολίων, καθώς, σήμερα, βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης 19 υποψήφια εμβόλια, με στόχο την ανάπτυξη νέων ή ενισχυμένων εμβολίων για την προστασία του πληθυσμού έναντι των λοιμωδών νοσημάτων.

Στα περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στην Ελλάδα, η GSK διαθέτει περισσότερα από 80 καινοτόμα φάρμακα για αναπνευστικές και σπάνιες ασθένειες, το HIV/AIDS και την ογκολογία/αιματολογία καθώς και το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων που στοχεύει σε όλες τις ασθένειες που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Συγκεκριμένα, η GSK διαθέτει το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων, αποτελούμενο από 20 εμβόλια  ενάντια σε 19 λοιμώδη νοσήματα, για όλες τις ηλικίες, που περιλαμβάνονται στα Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμών της χώρας. Ενδεικτικό παράδειγμα της δέσμευσης της εταιρείας αποτελεί η συνεχής υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης του πληθυσμού για διάφορα λοιμώδη νοσήματα, με στόχο την ευαισθητοποίησή του ως προς την πρόληψη αυτών, καθώς και η σχετικά πρόσφατη επιχειρησιακή της απόφαση, να εγκαταστήσει στον ελληνικό οργανισμό δύο διακριτές ομάδες εμβολίων, η πρώτη για τον ενήλικο και η δεύτερη για τον παιδιατρικό πληθυσμό αντίστοιχα, ως απόρροια της υψηλής εστίασης της εταιρείας στο διά βίου εμβολιασμό και τα σχετικά του οφέλη.

Παραμένοντας πιστή στην αποστολή και στο όραμα της, ηGSK συνεχίζει να αναπτύσσει νέα καινοτόμα εμβόλια, γενικά και ειδικά φάρμακα με ακόμα ταχύτερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους, ώστε να ξεπεράσουμε τις ασθένειες όλοι μαζί.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της GSK Ελλάδος: www.gr.gsk.com