Στην Κέρκυρα, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, υπεγράφησαν την Τετάρτη 22 Μαΐου οι συμβάσεις για έργα σε κτιριακές υποδομές Υγείας στο νησί. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν σε επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συνολικής αξίας 1.045.240 ευρώ. Ακόμη, θα υλοποιηθούν έργα ανακαίνισης και λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης, Αγ. Αθανασίου – Αγρού και Αγ. Μάρκου, συνολικής αξίας 3.463.300 ευρώ.

Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας. Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Νωρίτερα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μετείχε σε σύσκεψη με τους Διευθυντές των ΚΥ στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας, όπου συζητήθηκαν οι ιατρικές ανάγκες του νησιού και όλα τα τρέχοντα ζητήματα των ΚΥ, ενώ παράλληλα επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου όπου συνομίλησε με τον Διοικητή και το προσωπικό. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κέρκυρας όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι λύσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας.