Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, εγκαινίασε την Τετάρτη 22 Μαΐου την Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα ενηλίκων στην Αττική που έρχεται να προστεθεί στο πολύτιμο έργο του MDA, έπειτα από την δημιουργία αντίστοιχων μονάδων το 2002 στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” στην Αθήνα, το 2007 στο Γενικό Νοσοκομείο Π.ΓΝ.Θ. “ΑΧΕΠΑ” στην Θεσσαλονίκη και το 2009 στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», Δημήτριος Αντωνίου άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας πως: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που σήμερα γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας της Τέταρτης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας. Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στην ανάγκη των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις για εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα. Με την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη προσέγγιση και την κατάλληλη υποστήριξη, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενηλίκων που αντιμετωπίζουν αυτές τις παθήσεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το προσωπικό που εργάστηκε ακούραστα για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα προς όφελος των ασθενών και των οικογενειών τους».

Η πρόεδρος του MDA Ελλάς κ. Βάνα Λαβίδα ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Η σημερινή μέρα μας γεμίζει με χαρά και συγκίνηση καθώς αποτελεί την έμπρακτη επίτευξη του σκοπού μας: τη βελτίωση ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με Νευρομυϊκές παθήσεις. Μετά από 4 χρόνια πεισματικών προσπαθειών και εν μέσω πανδημίας καταφέραμε να ιδρύσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία την πρότυπη μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων για ενήλικες εδώ στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο. Μία μονάδα που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ασθενή να παρακολουθείται ολιστικά από μία ομάδα εξαίρετων ιατρών και η οποία αποτελεί τη συνέχεια της φροντίδας από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή». Η κυρία Λαβίδα προσέθεσε: «Φροντίδα και Ασφάλεια είναι οι δύο κύριες λέξεις που μας ακολουθούν και οι οποίες αποτελούν για εμάς την φιλοσοφία στην οποία βασίζεται όλη η ουσία του MDA Ελλάς».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε και η Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής & Υπεύθυνη της Μονάδας, Τερέζα Ακουαβίβα – Πάσκουα η οποία μίλησε για τη λειτουργία της μονάδας και την αφοσίωση των γιατρών στην ολιστική φροντίδα των ασθενών.

Τέλος, η Τζένη Λειβαδάρου, Μέλος του MDA Ελλάς, σε μία συγκινητική αποφώνηση είπε πως: «Οι ενήλικες ασθενείς καλούνται να διαχειριστούν την ασθένεια, τα παράπλευρα προβλήματα από την ακινησία του αμαξιδίου και τη φυσική φθορά της ενήλικης ζωής.  Η μονάδα ενηλίκων που εγκαινιάζεται σήμερα στο Θριάσιο νοσοκομείο επιτρέπει στους ασθενείς να έχουν ένα σημείο αναφοράς, με εξειδικευμένους γιατρούς, που βλέπουν ένα εύρος περιστατικών και μπορούν να μας δίνουν κατευθύνσεις για τη βελτίωση της ζωής μας».