Ο ΕΟΔΥ, μετά από την εμπειρία του και τη συμβολή του στην επιτυχημένη διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, διοργανώνει την 3η Ημερίδα Δημόσιας Υγείας με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ», τη Δευτέρα στις 27/05/2024, στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης».

Ο σκοπός της ημερίδας είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών Δημόσιας Υγείας της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας καθώς και του γενικού κοινού στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Δημόσια Υγεία. Η κεντρική ομιλία, με τίτλο «Κλιματική αλλαγή», θα πραγματοποιηθεί από τον εθνικό εκπρόσωπο για την κλιματική αλλαγή και Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστο Ζερεφό.

Η εισαγωγική ομιλία, με τίτλο «Ο ρόλος του ΕΟΔΥ στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής», θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΟΔΥ, καθηγητή Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Θα ακολουθήσουν τρία στρογγυλά τραπέζια με αντίστοιχες θεματικές ενότητες

– «Κλιματική αλλαγή και μεταδοτικά νοσήματα»

– «Κλιματική αλλαγή και μη μεταδοτικά νοσήματα» – «Διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων και καταστροφών»

Οι συμμετέχοντες στα στρογγυλά τραπέζια είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, επιστημονικό προσωπικό της  Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας , του Πυροσβεστικού Σώματος  και της 1ης ΕΜΑΚ.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί  με διάλεξη, με τίτλο «Ο ρόλος της τέχνης στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Ιωάννη Ζιώγα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολής Καλών Τεχνών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.