Η χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει παράνομη τη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» τη Δευτέρα 27 Μαΐου, πυροδότησε νέες αναταράξεις στις σχέσεις εργαζομένων –διοίκησης του Ιδρύματος, δεδομένου και ότι την δικαστική αγωγή για την αναγνώριση της κινητοποίησης ως μη νόμιμης και καταχρηστικής κατέθεσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Στο πλευρό των αναισθησιολόγων τάσσονται τόσο η ΕΙΝΑΠ όσο και η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία. Στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη διοίκηση του νοσοκομείου, για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών». «Τα προβλήματα που επικαλούνται οι συνάδελφοι είναι αυτά για τα οποία έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας με επανειλημμένα υπομνήματά μας και δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. Η δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί είναι αποτέλεσμα της επίμονης άρνησης να δοθεί μια γενναία λύση», τονίζει στη δική της ανακοίνωση η Ελληνική Εταιρεία Αναισθησιολόγων.

Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε  στις παραπάνω ανακοινώσεις αναφέροντας ότι οι οργανικές θέσεις για το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου ανέρχονται σε 11 και είναι καλυμμένες οι εννέα. Στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν 6 αναισθησιολόγοι, λόγω της υπό αιφνίδιας παραίτησης συνταξιοδότησης 3 ιατρών αναισθησιολόγων, καθώς και μία ιατρός κλάδου ΕΣΥ σε προσωποπαγή θέση. Παράλληλα με ανάρτηση του ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι παρότι το Υπουργείο κάνει ότι είναι δυνατόν για να καλυφθούν τα κενά, οι συνδικαλιστές με την κάλυψη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ με τη στάση τους κρατούν ομήρους τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 29/05/24 8:00 – 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στάση εργασίας τη Δευτέρα 03/06/24 08:00 – 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία Παίδων