Το κίνδυνο να σταματήσει η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» που μέσα στα 4 χρόνια λειτουργίας της έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 1.200 ασθενείς, τόσο εντός Πατρών όσο και στην Περιφέρεια, επισημαίνει με επιστολή του προς τον υφυπουργό Υγείας και αρμόδιο για θέματα ψυχικής Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η λειτουργία της εν λόγω μονάδας κινδυνεύει να σταματήσει λόγω λήξης των συμβάσεων του προσωπικού στις 30 Ιούνη, που αφορούν

ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια που ήδη εργάζονται με παράταση, ενώ δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για το τι θα συμβεί μετά τις 30 Ιούνη.

Στην επιστολή που κοινοποιείται και στον διοικητής της 6ης ΥΠΕ τονίζεται ότι «κατάργηση, αλλά ακόμα και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της Μονάδας, θα είχε ως αποτέλεσμα την παραμέληση και τελικά την υποτροπή των συμπολιτών μας με σοβαρή ψυχική νόσο, καθώς επίσης, την ταλαιπωρία των οικογενειών τους και την αποδυνάμωση όλων των συνεργαζόμενων δομών. Θα αποτελούσε βαθιά ρήξη στη συνέχεια θεραπείας των ασθενών, που είναι από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας».

«Με βάση αυτά, ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, καθώς και της 6ης ΥΠΕ, ώστε η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου “Ο Άγιος Ανδρέας” να συνεχίσει τη λειτουργία της, με μονιμοποίηση του επιστημονικού προσωπικού της και ενίσχυσή της με όσους μόνιμους εργαζόμενους χρειάζονται, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες», καταλήγει η επιστολή.