Η είσοδος νέων φαρμάκων υπό τις παρούσες συνθήκες  είναι λιγότερο εφικτή από ότι στο παρελθόν, δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ και Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Hellas, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, από το βήμα του Συνεδρίου The Future of Healthare in Greece. Βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση του Συστήματος αλλά και ο έλεγχος της αποδοτικότητας των όποιων μέτρων  λαμβάνει η Πολιτεία. Αναφερόμενος στον τρόπο που γίνονται οι διαδικασίες για την διαπραγμάτευση τιμών είπε ότι αυτές εστιάζουν περισσότερο στις εκπτώσεις που θα πάρει η Πολιτεία και όχι ή πολύ λιγότερο στις εκβάσεις που αγοράζει ο ΕΟΠΥΥ, γεγονός που δε συνάδει ιδιαίτερα με το value based pricing. Άλλωστε με κλειστούς προϋπολογισμούς value based pricing δεν γίνεται υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η λογική δεν είναι αυτή των ανοιχτών προϋπολογισμών, αλλά από την άλλη ούτε αυτή των απόλυτα κλειστών αφού σε αυτή την περίπτωση το value based pricing θα το πληρώσουν οι υπόλοιποι.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ επισήμανε επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τον όγκο των προϊόντων τους που πρόκειται να καταναλωθούν δεδομένου ότι δεν υπάρχει συνυπευθυνότητα από τον ΕΟΠΥΥ η οποιονδήποτε άλλο φορέα.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι το μάθημα των οικονομικών της Υγείας θα πρέπει να γίνει ένα από τα βασικά μαθήματα στην ιατρική για μόνο γνωρίζοντας θα μπορέσουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ύπαρξη ενός βιώσιμου Συστήματος Υγείας στο μέλλον.