Ο Product Manager στον τομέα της Υγείας της WINGS ICT Solutions Νίκος Καστρινιός, στο πλαίσιο της ομιλίας του με τίτλο «Ψηφιακές λύσεις της Wings ICT Solutions στην υπηρεσία των πολιτών» στο χθεσινό 14ο συνέδριο υγείας ‘The Future of Healthcare in Greece” ανέλυσε τα οφέλη της ψηφιακής πλατφόρμας #STARLIT.

Το STARLIT είναι μια cloud-based πλατφόρμα που υποστηρίζεται από AI/ML, IoT και προηγμένα ασύρματα δίκτυα (5G), ασφαλής και συμβατή με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Καθιστά δυνατή την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών, ευπαθών ομάδων πληθυσμού, εργατικού δυναμικού στο πεδίο κ.α. Υποστηρίζει την 24/7 καταγραφή ζωτικών δεικτών του οργανισμού σε πραγματικό χρόνο μέσω έξυπνων συσκευών  υψηλής τεχνολογίας που περιλαμβάνουν χρήση κουμπιών πανικού, γεωγραφική θέση και ανίχνευση πτώσης.

Το MigraineNet (διαχείριση καθημερινότητας και πρόβλεψη μελλοντικών επεισοδίων ημικρανίας) και το STARLIT-Dementia (εξατομικευμένη νοητική ενδυνάμωση πασχόντων με άνοια και Alzheimer’s) είναι 2 ακόμη εφαρμογές που έχει αναπτύξει η WINGS ICT προς όφελος των συμπολιτών μας.