Από την Σίφνο ξεκίνησε την περιοδεία της στις Κυκλάδες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της στο νησί ήταν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου όπου είχε σειρά συναντήσεων με την Διοίκηση με αντικείμενο την καλύτερη λειτουργία του.

Η κυρία Αγαπηδάκη άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήδη η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση και περαιτέρω λειτουργική ανακαίνιση του ΠΠΙ Σίφνου, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επιπλέον, δρομολογείται η προκήρυξη για δύο επιπλέον θέσεις ιατρών και παράλληλα η άμεση κάλυψη για τους καλοκαιρινούς μήνες με επικουρικό προσωπικό μέχρι να τελεσφορήσουν οι μόνιμες προσλήψεις. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η κυρία Αγαπηδάκη δρομολογείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και η ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ΠΠΙ Σίφνου. Πιο συγκεκριμένα, θα ενισχυθεί με ακτινολογικό εξοπλισμό καθώς και με κάθε άλλο απαραίτητο εξοπλισμό για την ορθή λειτουργία του.

«Είναι καθήκον μας να αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε στους πολίτες την πρόληψη που αξίζουν», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στις ΚΟΜΥ και ΚΜΥ που ξεκινούν άμεσα, δήλωσε: «Αποκτάμε σιγά σιγά ένα μικρό τοπικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορούμε να βλέπουμε ad hoc τις ανάγκες του πληθυσμού, θα υπάρχει συντονισμός για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας. Μιλάμε για ένα νέο μοντέλο πρόληψης και θα ξέρουν οι νησιώτες μας ότι για παράδειγμα την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα έρχεται η κινητή μονάδα σε όλες τις νησιωτικές περιοχές για να κάνουν τις εξετάσεις τους και να μην έχουμε πια γεωγραφικές ανισότητες στην υγεία».