Μετά από την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Παλαμά λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας «Daniel», επαναλειτουργεί κανονικά. Οι εργασίες αποκατάστασης από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκαν μέσα στον προβλεπόμενο χρονικό σχεδιασμό και το Κέντρο Υγείας επαναλειτουργεί στις αρχικές του κτιριακές υποδομές. Το Κέντρο Υγείας Παλαμά είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες και αρχικά ήταν εκτός λειτουργίας. Οι υπηρεσίες προς τους πολίτες παρέχονταν προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, ενώ αμέσως μετά το Κ.Υ. είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Κοινότητας «Μουσών Μέλαθρον». Παράλληλα, η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ διενεργεί μελέτη ύψους περίπου 1,8 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και περαιτέρω λειτουργική ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις καταστροφικές πλημμύρες είχε υποστεί σοβαρές ζημιές το Κέντρο Υγείας Παλαμά και η Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης, την οποία επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στις αρχές Απριλίου, με αφορμή την επαναλειτουργία της. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που η Θεσσαλία επλήγη από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel, βρεθήκαμε άμεσα στην περιοχή, κοντά στους κατοίκους, λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία της υγείας τους. Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακαινίζει 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρο Υγείας σε όλη τη χώρα, την μεγαλύτερη αναβάθμιση από την ίδρυση του ΕΣΥ. Αποτελεί προτεραιότητα μας η προαγωγή της υγείας των πολιτών, με έμφαση πρωτίστως στην Πρόληψη».