Κρίσιμες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματική κρίσης στην Υγεία θα δοθούν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, με τίτλο «Η υγεία του πληθυσμού υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (Ε.Ε.Δ.Υ.) που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2024 στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του ΠΑ.Δ.Α. με φυσική παρουσία. Το συνέδριο, μία σημαντική επιστημονική συνάντηση, κλείνει φέτος 25 χρόνια. Για ολόκληρη αυτή την περίοδο, το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας παραμένει κορυφαίο στον τομέα του στην Ελλάδα, φυτώριο νέων επιστημόνων, πυρήνας συζητήσεων των επιστημονικών εξελίξεων και ανταλλαγής ιδεών στη δημόσια υγεία.

Όπως τονίζει η Επίτιμη Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού:

«Μπορούμε να δηλώσουμε με περηφάνια ότι εδώ και 25 χρόνια, το συνέδριο έχει γαλουχήσει και ενδυναμώσει τους λειτουργούς δημόσιας υγείας στη χώρα, προωθώντας τη σύγχρονη επιστημονική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και ενισχύοντας την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Παράλληλα, οι συνεδρίες του έχουν συμβάλει στη ζύμωση και τη σύνθεση απόψεων που με τη σειρά τους βοήθησαν στη χάραξη πολιτικών και δράσεων για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών».

Στο πνεύμα αυτό, οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας 2024 επικεντρώνονται στη σύνδεση της κλιματικής κρίσης με την υγεία του πληθυσμού, και επιδιώκουν να αναδείξουν το αποτύπωμα της κλιματικής κρίσης στη Δημόσια Υγεία συζητώντας προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα χαιρετίσει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, ΠΑ.Δ.Α., Θεόδωρος Ξάνθος.