Με τον περίπατο στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι, κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη την οποία πραγματοποιεί η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).

Η εκστρατεία, με κεντρικό μήνυμα «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες…», εξελίχθηκε επί εβδομάδες για να ολοκληρωθεί τελικώς με την πεζοπορία κατά την ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Η επιλογή της ημέρας, μάλιστα, συνδυάζει και συμπυκνώνει τον συμβολισμό και την ελπίδα με τη διαρκή προτροπή για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από τους ασθενείς.

Στη διάρκεια της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, οι ασθενείς και το ευρύ κοινό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με οπτικοακουστικό υλικό που έτρεξε σε ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και με συνεντεύξεις επαγγελματιών Υγείας σε τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικά, διαδίδοντας σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας: «Μην αλλάζεις τη ζωή σου, απλώς συνήθειες… Ακολούθησε τη θεραπεία σου, υιοθέτησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ενημερώσου!».