«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή», τόνισε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία που υλοποιούν κατά την δοκιμαστική φάση του προγράμματος την εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στα σχολεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας.

Η κυρία Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Τσαβαλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές σε επιμορφωτικά παιχνίδια για μια ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ήδη ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη δοκιμαστικά σε 59 σχολεία. «Η καθολική εφαρμογή των εργαλειοθηκών σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να υλοποιηθεί από Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια η κ. Αγαπηδάκη μετέβη διαδοχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” και στο Κέντρο Υγείας στην Ερμούπολη, όπου είχε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον Διοικητή, Νικόλαο Ρούσα, το Διοικητικό συμβούλιο, τους Διευθυντές του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα καθώς και το προσωπικό.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε καθημερινά και κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Υπάρχει μια πολύ βασική στόχευση στο να καλύψουμε τα κενά στο ΕΣΥ».