Πολλές από τις υπηρεσίες τους αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS), που δέχθηκαν πρόσφατα κυβερνοεπίθεση. Σύμφωνα με το BBC, τα νοσοκομεία που είχαν το σοβαρότερο αντίκτυπο στις υπηρεσίες τους είναι το King’s College Hospital, το Guy’s and St Thomas’, το Royal Brompton, το Evelina London Children’s Hospital  καθώς επίσης και οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ο βρετανικός τύπος αναφέρει ότι υπήρξαν ακυρώσεις χειρουργείων και θεραπειών, ωστόσο οι υπηρεσίες που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν αυτές που είχαν να κάνουν με εξετάσεις αίματος και μεταγγίσεις.

Η επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα σε νοσοκομεία που συνεργάζονται με τη Synnovis,  έναν προμηθευτή υπηρεσιών παθολογίας, αναφέρει το BBC. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο συνεργάτης μας για τις διαγνωστικές εξετάσεις Synnovis αντιμετώπισε νωρίτερα σήμερα ένα σημαντικό συμβάν, το οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η κατάσταση αυτή είχε σημαντικές συνέπειες στις υπηρεσίες μας και επλήγησαν ιδιαίτερα οι μεταγγίσεις αίματος», ανακοίνωσε ο Ίαν Αμπς, πρόεδρος του Guy’s και του St Thomas NHS Foundation Trust.

Από τις υπηρεσίες και τις ιατρικές διαδικασίες που επηρεάστηκαν, ορισμένες ακυρώθηκαν ενώ άλλες παραπέμφθηκαν σε άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης με τα νοσοκομεία να προσπαθούν να καθορίσουν ποια διαδικασία μπορεί να εκτελεσθεί με ασφάλεια.