Με την ύψιστη διάκριση (WINNER) στην κατηγορία «Φαρμακευτικές Εταιρείες» και το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Υγιής & Ευχάριστος Εργασιακός Χώρος» τιμήθηκε η Sanofi Ελλάδας στα Health and Safety Awards 2024, τον μοναδικό θεσμό στην Ελλάδα που επιβραβεύει την αριστεία σε θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Τα Health & Safety Awards 2024 διοργανώθηκαν για 10η χρονιά από την BOUSSIAS Events με την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑE). Στις βραβεύσεις αυτές καθρεφτίζεται η ισχυρή δέσμευση της Sanofi για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, υγιούς, βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος που προστατεύει και προάγει τη συνολική ευημερία των εργαζομένων.

Κάνοντας αυτή τη δέσμευση πραγματικότητα και στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εταιρικής στρατηγικής για την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπινου δυναμικού της, η Sanofi Ελλάδας έχει υιοθετήσει ένα καινοτόμο μοντέλο εργασίας που επιτρέπει στους ανθρώπους της να εργάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες της εργασίας τους, τις προτιμήσεις και την προσωπικότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην πλήρη αναδιαμόρφωση των εργασιακών χώρων στα κεντρικά Γραφεία της στην Αθήνα, αντικαθιστώντας τις συμβατικές θέσεις εργασίας με πλήθος πολυλειτουργικών και εργονομικών χώρων και ζώνες διαβαθμισμένης «έντασης» εργασίας. Σε αυτούς τους χώρους, κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να εργαστεί, να συγκεντρωθεί, να ξεκουραστεί, να συζητήσει με συναδέλφους ή να συμμετάσχει σε εσωτερικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν τη σωματική και πνευματική ευεξία.

Ταυτόχρονα, με τη διπλή αυτή διάκριση αναγνωρίζεται η προσήλωση της Sanofi Ελλάδας στην τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων ασφάλειας στον χώρο εργασίας, λαμβάνοντας κάθε απαραίτητο μέτρο για την αποφυγή κινδύνων και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (κατάλληλος υποστηρικτικός εξοπλισμός, εκπαιδευμένη ομάδα έκτακτης ανάγκης, εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη ομάδα σε θέματα Πρώτων Βοηθειών κ.ά.) «Η αναγνώριση των προσπαθειών μας μέσα από την κορυφαία διπλή διάκριση στα Health & Safety Awards αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση», δήλωσε η Κατερίνα Αναγνωστάκη, Workplace Experience, RIM & HSE Lead Greece.