Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει την αναγκαιότητα προκήρυξης δύο θέσεων επιμελητών στη Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου», για τις οποίες οι εκκλήσεις του εκεί Επιστημονικού Υπευθύνου και όλων των εναπομεινάντων γιατρών αγνοούνται «προκλητικά» εδώ και καιρό από το Υπουργείο και την 3η ΥΠΕ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η σκόπιμη τραγική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με στόχο την πλήρη εμπορευματοποίηση της περίθαλψης, δεν αφορά μόνο τα Παιδιατρικά νοσοκομεία όπως αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα, αλλά αφορά και νοσοκομειακά τμήματα ενηλίκων και μάλιστα όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στις μεγάλες πόλεις. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ‘Παπανικολάου’ Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξακολουθούν να αγνοούν προκλητικά τις, από καιρό, εκκλήσεις του εκεί Επιστημονικού Υπευθύνου και όλων των εναπομεινάντων γιατρών για την αναγκαιότητα προκήρυξης δύο (2) θέσεων Επιμελητών. Επίσης έχουν αγνοηθεί και σχετικές προηγούμενες παρεμβάσεις από την ΕΝΙΘ και από την ΟΕΝΓΕ.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση την Νευροχειρουργική κλινική ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, γιατί στην απέναντι μεριά βρίσκονται τεράστια κερδοσκοπικά συμφέροντα ομίλων ιδιωτικών κλινικών. Δηλαδή ακριβώς το ίδιο που επιδιώκεται συνολικά στην περίθαλψη.

Απαιτούμε να προκηρυχθούν επιτέλους οι δύο (2) θέσεις Επιμελητών που επίμονα ζητούν ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και οι υπόλοιποι γιατροί της Νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου ‘Παπανικολάου’ Θεσσαλονίκης».