Η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ) πιστή στις ρίζες ίδρυσής της διοργανώνει το 14ο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2024 στην Πάτρα στον φιλόξενο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αυτή η κορυφαία επιστημονική συνάντηση που αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιφέρειά μας με πανελλαδική αναφορά θα αποτελέσει πλατφόρμα για επιστημονικό προβληματισμό, αναζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ιατρών από όλη την περιοχή της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα θα δώσει βήμα για να αναδειχτούν και να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό όλοι οι παραγόμενοι επιστημονικοί καρποί από το υψηλού επιπέδου ιατρικό δυναμικό της περιοχής μας στο οποίο όλο και πιο συχνό δίνεται βήμα τόσα σε πανελλαδικά όσο και σε ευρωπαϊκά συνέδρια για την ανάδειξή τους.

Το συνέδριο απευθύνεται στους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και έχει ως κύριο στόχο την παροχή συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης και την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον που προάγει την εξελισσόμενη γνώση, οι εργασίες του συνεδρίου θα περιλαμβάνουν δημιουργικό διάλογο και αναλύσεις όλων των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ιατρική κοινότητα μέσω στρογγυλών τραπεζιών, διαλέξεων και παρουσιάσεων εργασιών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, με την τελετή  έναρξης να έχει οριστεί ώρα 20:00. Την  εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο παγκοσμίως διακεκριμένος  ακαδημαϊκός, χειρουργός μεταμοσχεύσεων Ανδρέας  Τζάκης. Οι επιστημονικές εργασίες θα συνεχιστούν το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, και την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.