Λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού και της Ακτινολόγου προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας Δέσποινας Τοσονίδου για την υποστελέχωση του νοσοκομείου έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του κ. Γεωργιάδη στη μονάδα. Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, ο υπουργός ενημερώθηκε από την εκπρόσωπο ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 40% του οργανογράμματος. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, η κατάσταση στελέχωσης είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει, καθώς το προσωπικό είναι εξαντλημένο και δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, ο υπουργός δεν απάντησε στο ερώτημα, όπως και στα ερωτήματα για τα οφειλόμενα ρεπό και την ομηρία των συμβασιούχων. Αργότερα σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός υποστήριξε πως το νοσοκομείο σήμερα έχει 165 υπαλλήλους περισσότερους από ό,τι είχε το 2019 και πως είναι καλύτερο από ποτέ από πλευράς υποδομής, μηχανημάτων και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, αναφέρεται επίσης διπλάσιος συγκριτικά με πέντε χρόνια πριν.

Σύμφωνα με την κ. Τοσονίδου, το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο υπουργός Υγείας αποτελεί προϊόν «κοπτοραπτικής» και φυσικά παραλείπει τα επίμαχα αποσπάσματα που αφορούν την τραγική του υποστελέχωση.