Ενημερωτικό Webinar με τίτλο «Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα», διοργανώνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 18.00-20.30, η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH. Το βραβευμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης BREATH καινοτομεί προωθώντας μια ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, προσφέροντας δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς και  φροντιστές πανελλαδικά. Στόχος της παρούσας εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης στην πορεία αντιμετώπισης της νόσου.

Η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα προκαλεί έντονο ψυχολογικό και συναισθηματικό άγχος τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές τους. Η αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της νόσου, όπως το άγχος, η κατάθλιψη και ο φόβος, είναι κρίσιμη για τη καλύτερη ποιότητα ζωής και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στο ενημερωτικό webinar θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:

-Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH για τα 2 έτη λειτουργίας του και προσφοράς.

-Η αναγκαιότητα της ψυχολογικής στήριξης για ασθενείς που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους φροντιστές και τις οικογένειες τους στην πορεία τους με την νόσο.

-Η κοινωνική υποστήριξη και η δημιουργική απασχόληση  ασθενών και φροντιστών.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 25 ομιλητές – σχολιαστές, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, ασθενείς και φροντιστές. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά στα κανάλια της FairLife L.C.C. σε Facebook και YouTube.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης ΕΔΩ.

H συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.