Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH διοργανώνει ενημερωτικό Webinar με τίτλο «Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα», την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 18.00-20.30. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά στα κανάλια της FairLife L.C.C. σε Facebook και YouTube. Στην εκδήλωση συμμετέχουν 25 ομιλητές – σχολιαστές, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, ασθενείς και φροντιστές.

H συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το βραβευμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης BREATH καινοτομεί προωθώντας μια ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, προσφέροντας δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς και  φροντιστές πανελλαδικά. Στόχος της παρούσας εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης στην πορεία αντιμετώπισης της νόσου.

Στο ενημερωτικό webinar θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH.

Η αναγκαιότητα της ψυχολογικής στήριξης για ασθενείς, φροντιστές και τις οικογένειες τους στην πορεία τους με την νόσο, μέσα από βιωματικές ιστορίες. Έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του πένθους για ενήλικες και παιδιά.

Η κοινωνική υποστήριξη και η δημιουργική απασχόληση  ασθενών και φροντιστών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου «ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ» από τον συγγραφέα Χρήστο Αποστολάκο, ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα. Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH.