Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και η ΕΓΕΣΥΧ Γ.Ν.Χ, ανακοίνωσαν για την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 12.00μμ έως και τις 13.00, στον προαύλιο χώρο των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Αφορμή υπήρξε περιστατικό λεκτικής επίθεσης και απειλών σε ειδικευόμενο γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου από συγγενή ηλικιωμένου ασθενούς, αλλά και η υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του νοσοκομείου. Τόσο ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, όσο και ο διοικητής του ιδρύματος δήλωσαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή βίας προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χανίων και πρόσθεσαν ότι όλα τα περιστατικά θα καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές, ενώ υπογράμμισαν και την καινούργια αυστηρή νομοθεσία σε ότι αφορά την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών υγείας και των λειτουργών της .

Παράλληλα, ο σύλλογος εργαζόμενων του Ιδρύματος τονίζει την σοβαρή υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, το οποίο όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά είναι σε κατάσταση «ξαφνικού θανάτου». «Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος με νέο μόνιμο ιατρικό προσωπικό και την άμεση επέκταση του ΣΔΙΤ σε όλα τα κενά που θα δημιουργηθούν, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο και έπειτα. Δεν θα επιτρέψουμε την εξαντλητική υπερεφημέρευση για τους εναπομείναντες ιατρούς… (10-11 εφημερίες) για να καλύπτονται μόνο και μόνο οι μηνιαίες εφημερίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την σωματική και ψυχική υγεία των εναπομεινάντων ιατρών», τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.