Η Daiichi Sankyo, ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου την έναρξη της νέας θυγατρικής εταιρείας της στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα και δραστηριοποίηση στην ογκολογία. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποί της, η λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα αναδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή της να υπηρετεί όσο το δυνατόν περισσοτέρους ανθρώπους με καρκίνο στον κόσμο.

Επιπλέον,η γεωγραφική θέση της Ελλάδας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία νέων συνεργασιών σε όλη την Ευρώπη. Η Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου,  Country Manager της Daiichi Sankyo Greece, ανέφερε τα εξής στη χθεσινή εκδήλωση: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα, με στόχο να παρέχουμε καινοτόμα φάρμακα σε ασθενείς που μπορούν να ωφεληθούν από αυτά. Το να έχουμε φυσική παρουσία σε μια χώρα είναι ο καλύτερος δυνατό τρόπος για να το πετύχουμε αυτό. Η απόφασή μας να είμαστε παρόντες στην Ελλάδα απορρέει από την βαθιά  δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς με καρκίνο μέσω του καινοτόμου χαρτοφυλακίου μας,  για τη βελτίωση των εκβάσεων της νόσου και της ποιότητας ζωής τους. Συνδέεται επίσης, με μια συνεχή προσπάθεια όλων των εταίρων του οικοσυστήματος υγείας να αναδείξουν την ογκολογία  στον δημόσιο διάλογο. Η Daiichi Sankyo  επενδύει στην Ελλάδα, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της χώρας να δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν την καινοτομία, τη διατήρηση των ταλέντων της, την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη. Εστιάζουμε στην προώθηση της ουσιαστικής καινοτομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας με βιώσιμο τρόπο».

 

Η Daiichi Sankyo διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με αντιπροσώπευση στη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και το Λουξεμβούργο. Η Ευρώπη αποτελούσε ανέκαθεν επίκεντρο για τον οργανισμό, καθώς και βασική περιοχή για συνεχείς επενδύσεις. Με 20 εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης σε 12 χώρες, η Daiichi Sankyo αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ανάδειξη της καινοτομίας. Επί του παρόντος, στον τομέα της ογκολογίας, η Daiichi Sankyo επικεντρώνεται στα συζευγμένα με φάρμακο αντισώματα (ADCs), τα οποία είναι στοχευτικά αντικαρκινικά φάρμακα που συνδυάζουν την εξειδικευμένη στόχευση και την αντικαρκινική δράση σε ένα μόνο μόριο. Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca με την Daiichi Sankyo, έχουν αναπτύξει τη θεραπεία αντισωμάτων (Trastuzumab Deruxtecan), που βελτιώνει σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών με HER2-χαμηλό ή αρνητικό μεταστατικό καρκίνο.

O Δημήτριος Κρικέλης, Επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων Daiichi Sankyo Greece, σημείωσε: «Σε όλες τις εκφάνσεις των δράσεών μας, προτεραιότητα είναι  η καινοτομία. Από την αναζήτηση νέων φαρμάκων, νέων μεθόδων ανακάλυψης και χορήγησής τους, μέχρι την επίτευξη αριστείας σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, εξετάζουμε συνεχώς νέες ιδέες. Ακόμα και πριν την έναρξη της δραστηριότητάς μας στη χώρα μας, η Daiichi Sankyo είχε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την ελληνική ογκολογική κοινότητα, μέσω προγραμμάτων κλινικών δοκιμών. Είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε ιατρούς με πλούσια κλινική εμπειρία και μια δραστήρια ερευνητική κοινότητα». Στόχος της Daiichi Sankyo Greece, είναι να συμβάλει ενεργά στο ελληνικό οικοσύστημα υγείας, συνεργαζόμενη με την επιστημονική κοινότητα, τους θεσμικούς φορείς και τις ενώσεις ασθενών, προκειμένου να προσφέρει αξία στους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και το σύστημα υγείας.