Μετά από αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ. έγινε συνδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι κινητοποιήσεις της 26,27 και 28 Μαΐου αποκτούν νέα δυναμική και ενισχύονται από την υποστήριξη των αιτημάτων των φορέων ΠΦΥ από τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ζητούν :

«Τον περιορισμό του claw back με ανώτατο όριο το 10% για το 2022 και για το 2023 παράλληλη θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου claw back στα επίπεδα των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών. Το «κούρεμα» των τεχνητών χρεών που μας φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ τα έτη 2013-2021, όπως έχει γίνει και σε άλλες κατηγορίες πολιτών. Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να αφουγκραστεί την μακροχρόνια αδικία, να λάβει μέριμνα και να σταθεί δίπλα στα δίκαια αιτήματα των φορέων Π.Φ.Υ. για να διασφαλιστεί η επιβίωση των ιατρείων, των εργαστηρίων μας, των μονάδων μας, καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.  Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ανταποκριθεί άμεσα στην διαβούλευση των ανωτέρω αιτημάτων μας , το δίκαιο των οποίων εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται ότι αποδέχεται στις δηλώσεις του μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, στους γιατρούς, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία που στήριξαν τη Δημόσια Υγείας εν μέσω πανδημίας, οφείλεται τουλάχιστον ένα «ευχαριστώ» για την προσφορά τους!».