Το Spark είναι εμπνευσμένο από την ντοπαμίνη, η οποία είναι τόσο πολύτιμη για όσους πάσχουν από τη νόσο. Η ITF Hellas καλεί την κοινότητα επαγγελματιών υγείας να ενωθεί με στόχο τον τερματισμό της Νόσου του Πάρκινσον μέσω της εξάλειψης του στίγματος γύρω από αυτή, αλλάζοντας το τι σημαίνει να ζεις με τη νόσο του Πάρκινσον.
Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου του Πάρκινσον, η ITF Hellas καλεί όλους όσους έχουν πληγεί από την ασθένεια να μοιραστούν το “Spark” τους, καθώς ο τερματισμός της νόσου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με συνεργασία. H Νόσος του Πάρκινσον οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταστροφή των νευρικών κυττάρων μιας περιοχής του εγκεφάλου που ονομάζεται substantia nigra, η οποία είναι σημαντική για τον συντονισμό και τον έλεγχο των κινήσεων.

Τη δεκαετία του ’60 διαπιστώθηκε πως η νόσος σχετίζεται με απώλεια του νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα δέκα χρόνια αργότερα να εγκριθεί το πρώτο φάρμακο για την συμπτωματική αντιμετώπισή της, την L-dopa ή levodopa. Η υδροχλωρική απομορφίνη είναι ένας ντοπαμινεργικός αγωνιστής, που όταν χορηγείται υποδορίως, απορροφάται ταχέως και χαρακτηρίζεται από ταχεία έναρξη του κλινικού αποτελέσματος (4-12 λεπτά), η διάρκεια του οποίου είναι 1-2 ώρες. Στην Ελλάδα η υδροχλωρική απομορφίνη κυκλοφορεί από την ITF Hellas Α.Ε και είναι διαθέσιμη ως στυλεοφόρος συσκευή για υποδόρια χορήγηση και ως αντλία συνεχούς έγχυσης απομορφίνης.