Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατ. θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., 9/10 ανθρώπους αναπνέουν μολυσμένο αέρα. 13 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε λεπτό εξαιτίας του καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών συμβαμάτων, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με την μόλυνση του αέρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας και οι πλημμύρες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα θέσουν επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε κίνδυνο μόλυνσης από τον δάγκειο πυρετό.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η Novartis δεσμεύεται να επενδύσει σε ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς (ουδέτερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα μέχρι το 2030, 100% ηλεκτρικός εταιρικός στόλος έως το 2030). Να αναγνωρίζει τον κοινωνικό αντίκτυπο ως βασικό επιχειρηματικό
στόχο. Να στοχεύει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που επικεντρώνεται στην ευημερία και αειφορία.