Νεαρή πρόσφυγας από την Ουκρανία βρήκε καταφύγιο στη  Θεσσαλονίκη και πριν λίγες ημέρες γέννησε στο μαιευτήριο Γένεσις του ομίλου Euromedica, ένα υγιέστατο  αγοράκι.

« Ήταν ένας δύσκολος τοκετός αλλά όλα πήγαν καλά. Την  παρακολουθούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, πριν γεννήσει. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία όλων μας, από τους γιατρούς, τις μαίες, όλο το  προσωπικό, που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε με θέρμη το περιστατικό» δήλωσε ο μαιευτήρας- γυναικολόγος  Ιωακείμ Στεργιούδας, συνεργάτης του «Γένεσις», o οποίος ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και τον τοκετό. Όλες οι υπηρεσίες της κλινικής και ο τοκετός παρασχέθηκαν δωρεάν, καθώς η γυναικολογική χειρουργική μαιευτική κλινική Γένεσις,  όπως  και οι άλλες δύο κλινικές του ομίλου Euromedica στη Θεσσαλονίκη,  η  ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και ο  Κυανούς Σταυρός συμμετέχουν εθελοντικά στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Ερυθρού Σταυρού για την προσφορά δωρεάν ιατρικής περίθαλψης στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, όσο διάστημα διαρκεί η κρίση στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό και οι άλλες δυο κλινικές του ομίλου έχουν ανταποκριθεί σε περιστατικά προσφύγων από την Ουκρανία που  χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Ο όμιλος Euromedica, με βαθιά επίγνωση του κοινωνικού του ρόλου και γνώμονα τη βέλτιστη φροντίδα του ασθενούς συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία για την περίθαλψη Ουκρανών προσφύγων, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα διαρκεί ο πόλεμος, σε συνεννόηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και το Προξενείο της Ουκρανίας.