Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημικής κρίσης κατέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας της Μαγνησίας, οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε στις εξαιρετικά απαιτητικές υγειονομικές συνθήκες του κορονοϊού.

Η Μαγνησία είναι ένας παραδοσιακά τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το φετινό Πάσχα, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς της πανδημίας, πολλές οικογένειες βρέθηκαν σε περιοχές της Μαγνησίας για να περάσουν τις εορταστικές ημέρες.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, οι οικογένειες που κατέφυγαν στο Κ.Υ. Αλμυρού και το Κ.Υ. Βελεστίνου εξαιτίας της αδιαθεσίας που αισθάνθηκαν τα παιδιά, δεν βρήκαν υγειονομική ανταπόκριση, καθώς και στα δύο Κέντρα Υγείας δεν υπήρχε κανένας παιδίατρος.

Το εφημερεύον προσωπικό των Κέντρων Υγείας παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους γονείς στο Νοσοκομείο Βόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη μετακίνησης τους και την ακόλουθη οικονομική και συνολική τους επιβάρυνση.

Ο Δήμος Αλμυρού, καθώς και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, είναι από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά στη Μαγνησία, με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και αυξημένη τουριστική προσέλευση, ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες.

Το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας των περιοχών καλείται να καλύπτει τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού όλων των γύρω περιοχών. Για το ζήτημα ετέθη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας από τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο. Ο Υπουργός ερωτάται εάν γνωρίζει ότι κατά τις ημέρες του Πάσχα, στα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου δεν υπήρχε κανένας παιδίατρος και εάν προτίθεται να ενισχύσει επιτέλους με επαρκές ιατρικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.