Ο Όμιλος SOFMEDICA, ο κορυφαίος πάροχος καινοτόμων προϊόντων Iατροτεχνολογίας για την αντιμετώπιση θανατηφόρων παθήσεων, επέλεξε την Αγγελική Καραβά για τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του εκπαιδευτικού κέντρου ISLE Academy του ομίλου SOFMEDICA. Tο ISLE ACADEMY, από τα αρχικά των Innovation, Simulation & Learning Ecosystem, αποτελεί το πρώτο Κέντρο Προσομοίωσης για την Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Για το σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται – Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Κύπρο – το ISLE Academy καθίσταται μία αυτόνομη, πλέον, επιχειρηματική οντότητα, κατά το πρότυπο των υπολοίπων επιτυχημένων εταιρειών του Ομίλου SOFMEDICA: SOFMEDICA, EMERALD, MEDCITY και MEDILEASING.

Το ISLE ACADEMY, με φυσική παρουσία σε τρεις χώρες της ΕΕ, τη Ρουμανία (έτος ίδρυσης το 2019), την Ελλάδα (έτος ίδρυσης το 2018) και τη Βουλγαρία, έχει συμβάλει στην εκπαίδευση και την πρακτική κατάρτιση περισσότερων από 20.000 επαγγελματιών υγείας έως σήμερα. Ο Όμιλος SOFMEDICA έχει επενδύσει ήδη έξι εκατομμύρια ευρώ στην ενίσχυση του ISLE ACADEMY και σχεδιάζει να διπλασιάσει την επένδυσή του στην επόμενη τριετία.

Από την ίδρυση του προκατόχου του, το 2008 και την αλλαγή της επωνυμίας του, το 2018, το ISLE ACADEMY, έχει μια επιτυχημένη διαδρομή σε 10 πόλεις και σε 5 χώρες, με εγκαταστάσεις στην Αθήνα και το Βουκουρέστι και κινητή μονάδα ISLE ACADEMY στη Σόφια και το Πλέβεν. Αυτή τη στιγμή, ο στόχος του Ομίλου SOFMEDICA είναι η φυσική παρουσία του ISLE ACADEMY στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, ξεκινώντας με τη Βουδαπέστη.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία συνεχώς αναβαθμίζει τις παροχές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, όπως η δυνατότητα τηλε-παρακολούθησης ζωντανών περιστατικών σε συνεργασία με νοσοκομεία διεθνούς εμβέλειας, η χρήση οργάνων τρισδιάστατης εκτύπωσης για προεγχειρητική εκπαίδευση, καθώς επίσης και η πρόσβαση σε βιβλιοθήκη βιντεοσκοπημένων περιστατικών με στοχευμένη ανάλυση και διαδραστική επεξήγηση.