Την Τρίτη 14/06/2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου φορέων ΠΦΥ με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ και όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για να ενημερωθούν για τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις συναντήσεις: α) Με τον Υπ. Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, για το ζήτημα της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων και  β) Με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα των «ποιοτικών κριτηρίων».

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και οι Πρόεδροι όλων των Ιατρικών Συλλόγων ενημερώθηκαν ότι αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη για να μας ενημερώσει για την τελική διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2022 και τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ληφθούν για το 2023.

Αναφορικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα των ”ποιοτικών κριτηρίων”, ομόφωνα εκφράστηκε από όλους τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου ότι για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στον τρόπο αδειοδότησης των εργαστηρίων, αφού αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος που θα εξασφαλίσει την καθολικά ποιοτική παρεχόμενη υπηρεσία από όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια, αυτό θα πρέπει να γίνει μετά από γνωμοδότηση των καθ’ ύλην αρμόδιων φορέων, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕΑΕ και την Ιατρική Εταιρεία Ακτινολόγων και ότι οποιαδήποτε άλλη μονομερής ενέργεια εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ ή του Υπουργείου Υγείας μας οδηγεί στο μονόδρομο των κινητοποιήσεων.