Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να επανέλθουν μέτρα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως διευκρίνισε τα μέτρα έχουν μεν αρθεί ως υποχρεωτικά αλλά υπάρχει σύσταση ειδικά για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, δηλαδή αυτούς που είναι άνω των 60 ή έχουν κάποιο πρόβλημα σε συνθήκες συγχρωτισμού να χρησιμοποιούν τη μάσκα. Το ότι έχουμε άρει την υποχρεωτικότητα με την έννοια του διοικητικού προστίμου δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αυτά τα μέτρα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας διευκρινίζοντας ότι η πορεία των πανδημιών είναι ότι μετά από ένα σημείο γίνονται πάρα πολύ έντονα μεταδοτικές, όπως αυτό που συμβαίνει τώρα, ωστόσο είναι σχετικά πιο ήπιες από την αρχική τους μορφή. «Μπαίνοντας λοιπόν σε αυτή τη φάση συνύπαρξης παρακολουθούμε την πίεση. Μέτρα μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν θα υπάρξουν μέτρα τα οποία θα παραπέμπουν σε οριζόντια μέτρα όπως ήταν στην πρώτη φάση», δήλωσε ο Υπουργός.