Θυγατρική στην Ελλάδα ιδρύει μια από τις σημαντικές φαρμακευτικές εταιρείες  της Σλοβενίας, η KRKA. Η θυγατρική έχει έδρα την Αθήνα και επωνυμία «KRKA Hellas Single Member LTD». Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην  ανάπτυξη και εμπορία γενόσημων φαρμάκων υψηλής ποιότητας, τα οποία παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας από δραστικές ουσίες που δεν προστατεύονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Στην Ελλάδα η ΚRΚΑ Hellas θα προωθεί στην Ελλάδα τα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα της KRKA, d. d., Novo mesto και της TAD Pharma, που επίσης αποτελεί μέλος του Ομίλου KRKA. Ειδικότερα, για το 2021 το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της θα περιλαμβάνει προϊόντα για την αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας (στατίνες), για την υπέρταση και τις γαστροοισοφαγικές παθήσεις, προσφέροντας στους ασθενείς στην Ελλάδα γενόσημα φάρμακα υψηλής ποιότητας που ταυτόχρονα είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και οικονομικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι η πανδημία COVID-19 δοκιμάζει όλον τον κόσμο και δυσχεραίνει τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και πωλήσεων, ο Όμιλος KRKA παραμένει δεσμευμένος στον στρατηγικό σκοπό της οργανικής ανάπτυξης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Διευθυντής, Jože Colarič, «Προστατεύουμε τους υπαλλήλους μας, εξασφαλίζουμε αδιάλειπτη λειτουργία και παρέχουμε επαρκείς ποσότητες ποιοτικών και αποτελεσματικών φαρμακευτικών προϊόντων στις αγορές ανά πάσα στιγμή. Έχουμε αποδείξει ότι, χάρη στην καθετοποιημένη παραγωγή μας, είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα στις ολοένα μεταβαλλόμενες και γεμάτες προκλήσεις συνθήκες». Στην εταιρεία σήμερα εργάζονται 13.000 άνθρωποι για την ανάπτυξη και  παραγωγή ποιοτικών, καινοτομικών φαρμακευτικών προϊόντων, τα οποία χαίρουν της εμπιστοσύνης περισσότερων από 50 εκατομμύριων ανθρώπων σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Περίπου 350.000 ασθενείς από 27 χώρες έχουν μέχρι στιγμής λάβει μέρος σε περισσότερες από 150 κλινικές μελέτες των φαρμακευτικών προϊόντων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Krka ιδρύθηκε το 1954 στη Σλοβενία. Η παραγωγή της σε δισκία/καψάκια μπορεί να φθάσει τα  17 δισεκ. τεμάχια ετησίως. Η Krka εμπορεύεται μεγάλο εύρος συνταγογραφούμενων φαρμάκων που αφορούν κυρίως καρδιοαγγειακές  παθήσεις, γαστρομεταβολικά νοσήματα, νόσους του κεντρικού νευρικού συστήματος και ογκολογικές παθήσεις. Επίσης διαθέτει φάρμακα για μολυσματικές ασθένειες καθώς και άλλες παθήσεις, π.χ.  πνευμονολογικές, ουρολογικές, και θεραπεία πόνου. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα αποτελούν τη σημαντικότερη κατηγορία προϊόντων και αντιστοιχούν στο 85% των πωλήσεων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ομίλου Κrka.