Την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας COVID-19 εξέφρασε σε χθεσινές δηλώσεις του, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus .
Με αφορμή τα στοιχεία της τελευταίας βδομάδας που δείχνουν μείωση στους θανάτους εξ’αιτίας της COVID-19, και συγκεκριμένα τους λιγότερους που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο του 2020, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus δήλωσε ότι «ποτέ δεν ήμασταν σε καλύτερη θέση ώστε να βλέπουμε το τέλος της πανδημίας”, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στον στόχο, το τέλος είναι ορατό.

Παρότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του Οργανισμού, τα κύματα μολύνσεων COVID-19 θα συνεχίσουν να υπάρχουν, πλέον η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της αποτελεσματικά εμβόλια και φάρμακα για να τα αντιμετωπίσει. Ωστόσο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δρ Ghebreyesus, ένας μαραθωνοδρόμος όταν εμφανίζεται η γραμμή τερματισμού δεν σταματά τον αγώνα, αλλά τρέχει με όση ενέργεια του έχει απομείνει, εννοώντας ότι έτσι πρέπει να συμπεριφερθούν κυβερνήσεις και πολίτες για να τερματιστεί η πανδημία. θετικά είναι τα στοιχεία και από το «μέτωπο» της ευλογιάς των πιθήκων, δεδομένου ότι αυτής της νόσου τα κρούσματα μειώνονται, ωστόσο ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. επανέλαβε την έκκλησή του στις χώρες του Οργανισμού να μη χαλαρώσουν και μειώσουν την επιφυλακή τους.