Η τελετή παράδοσης της δωρεάς 20 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων οχημάτων προς το ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) μέσω του φορέα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, της Υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου και της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού.
Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα, τελευταίας τεχνολογίας αφού διαθέτουν μεταξύ άλλων φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης.

Οι συγκεκριμένες βελτιωτικές προσθήκες των συγκεκριμένων ασθενοφόρων αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες των διασωστών, νοσηλευτών και γιατρών του ΕΚΑΒ, καθώς ελαχιστοποιούν την καταπόνησή τους κατά τη διάρκεια του σημαντικού έργου τους για την παροχή Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στου βαρέως πάσχοντες ασθενείς. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαιρέτισε τη δωρεά σημειώνοντας «Η προσφορά της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Με τα 20 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα οι διασώστες μας θα έχουν και καλύτερα ασθενοφόρα προκειμένου να μπορούν να υλοποιούν πλήρως το έργο τους. Γενικότερα θέλουμε να στηρίξουμε το έργο του ΕΚΑΒ. Είναι η πρώτη επαφή με τον ασθενή και είναι πολύ σημαντικό για την όλη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας και συνεπώς η ένωση εφοπλιστών διαχρονικά είναι αρωγός μας στη στήριξη του ΕΣΥ».