Με τη δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα, που στέκεται πάντα δίπλα σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα, κάλυψε την επείγουσα ανάγκη εγκατάστασης ενός νέου γενετικού αναλυτή στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Ο νέος γενετικός αναλυτής, ο οποίος αντικατέστησε τον παλαιότερο που βρισκόταν εκτός χρήσης,  είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες. Χρησιμοποιείται από περισσότερα από 35 νοσοκομεία της χώρας και για πλέον των 6.000 εξετάσεων ετησίως, που είναι  απαραίτητες για τη διάγνωση οξειών λευχαιμιών, χρόνιων λευχαιμιών και μυελοϋπερπλαστικών νεοπλασμάτων.

Επιπλέον της διάγνωσης, οι εξετάσεις προσφέρουν πληροφορίες που βοηθούν σημαντικά στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τη χορήγηση της πλέον κατάλληλης κατά περίπτωση θεραπείας στόχευσης, στην πρώιμη διάγνωση της απόρριψης μοσχεύματος ή της υποτροπής της κακοήθειας και στην ανίχνευση μεταλλάξεων σε γονίδια.

Γνωρίζοντας τη δράση του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora όλα αυτά τα χρόνια, το ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» απηύθυνε αίτημα στη διοίκηση και στον πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του σωματείου, Clemente Pinedo, ο οποίος άμεσα κινητοποίησε τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κάλυψη της ανάγκης με την αγορά νέου εξοπλισμού το συντομότερο δυνατό.