Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της εταιρείας, HealthCare Accelerator.

Το Healthcare Accelerator αναπτύχθηκε με όραμα τη δημιουργία ενός «οικοσυστήματος» στο οποίο οι τρεις πυλώνες της Υγείας – ιατρική εκπαίδευση,  κλινική πρακτική και κλινική έρευνα – ενδυναμώνονται, αλληλεπιδρούν και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Κοντούδης, Head of Market Access για το Cluster South Mediterranean and Black Sea της Bayer, παρουσίασε έναν απολογισμό των δράσεων του πρώτου χρόνου του προγράμματος του Healthcare Accelerator, καθώς και τις νέες δράσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το 2023.

Με γνώμονα την υποστήριξη των μελλοντικών επαγγελματιών υγείας και την εξοικείωσή τους με την καινοτομία και την κλινική έρευνα, η Bayer Ελλάς διοργάνωσε τρεις μεγάλες ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα: «Η Κλινική έρευνα ως προοπτική καριέρας στις Βιοεπιστήμες», σε Αθήνα (ΕΚΠΑ), Πάτρα και Ηράκλειο. Σε πλαίσιο αναβάθμισης της κλινικής πρακτικής , η εταιρεία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη δύο καινοτόμων μεθόδων τηλεϊατρικής για δυο θεραπευτικές κατηγορίες: Tο DDiVAT για την οφθαλμολογία & το VTECareNet για τη φλεβική θρομβοεμβολική νόσο.Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του προγράμματος Level-up|G4A, με τη συμμετοχή 5 νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της Υγείας. Επίσης, η εταιρεία δημιούργησε έναν πρωτοποριακό Ενημερωτικό Οδηγό με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών σχετικά με την ασφαλή χρήση των φαρμάκων το portal «Patient Navigator». η ύψιστη σημασία της κλινικής έρευνας για την Bayer αποτυπώνεται στην επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ για την ένταξη ερευνητικών κέντρων της χώρας μας, στο Διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα της  Bayer AG, κατά την τριετία 2022-2025.

Επιπλέον, πιστεύοντας ακράδαντα ότι πίσω από την επιτυχημένη κλινική έρευνα κρύβονται πρωτίστως οι άνθρωποι η Bayer υποστηρίζει το πρόγραμμα «Ακαδημία Κλινικών Μελετών» που διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.