«Ο ιατρικός κόσμος της χώρας αντιλήφθηκε πρώτος, την τεράστια δυναμική, που κουβαλά στο DNA του ο τομέας της Υγείας στην πατρίδα μας», επεσήμανε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με τίτλο «Διπλωματία και Ιατρικός Τουρισμός», ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, η πατρίδα του Ιπποκράτη, η χώρα που γέννησε την επιστήμη της Ιατρικής, έχει σήμερα όλες τις προϋποθέσεις να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Τουρισμό Υγείας.

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων και της συζήτησης, επισημάνθηκε από όλους τους ομιλητές ότι οι ομαλές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών παίζουν καταλυτικό ρόλο μεταξύ άλλων και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες άλλων χωρών προς τους γιατρούς και τις κλινικές της χώρας μας, οι οποίες με πιστοποιήσεις και οργανωμένη δομή εγγυώνται ένα άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, που συνδυάζεται με ένα ταξίδι αναψυχής με περιηγήσεις και όμορφες στιγμές.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπογραμμίστηκαν οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και από γειτονικές χώρες και, παράλληλα, αναδείχτηκε ως βέλτιστη πρακτική η συνεισφορά του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, Δρ. Κωνσταντίνου Πάντου, Προέδρου της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και Αντιπροέδρου του ΕΛΙΤΟΥΡ, κορυφαίου επιστήμονα στο θέμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκε από τους συνδιοργανωτές (ΕΑΕΤΕ & SPORTSMEDWORLD) τιμητική πλακέτα στον Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο ως IVF Specialist, με μέγιστη προσφορά στην εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης και την προβολή της Ελλάδας στο Εξωτερικό.