Τρία συνολικά βραβεία, ένα χρυσό (Gold), ένα ασημένιο (Silver) και ένα χάλκινο (Bronze), στην κατηγορία Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, απέσπασε η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), στο φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό Healthcare Business Awards που διοργανώθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Events και το Health Daily.

Η ΕΟΠΕ τιμήθηκε με το Gold βραβείο για το ρόλο των βιοδεικτών στις καινοτόμες εξατομικευμένες θεραπείες των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα. Η ΕΟΠΕ, αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη σπουδαιότητα των βιοδεικτών, έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί (από το 2011) μια σειρά από Προγράμματα Ανίχνευσης Βιοδεικτών σε διάφορους τύπους καρκίνου. Για τους συγκεκριμένους τύπους καρκίνου υπάρχουν καινοτόμες εξατομικευμένες θεραπείες που μπορούν να χορηγηθούν μόνο εφόσον ανευρεθούν οι συγκεκριμένοι βιοδείκτες στους όγκους των ασθενών και οι οποίοι δεν καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Επιπλέον, η ΕΟΠΕ απέσπασε το Silver βραβείο για την Εθνική Καμπάνια Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου 2023. Η ΕΟΠΕ, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου, έφερε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης το θέμα “καρκίνος”, διαμηνύοντας τη μεγάλη σημασία της πρόληψης μέσα από μια δυνατή, πανελλαδική ραδιοφωνική και διαδικτυακή καμπάνια.

Τέλος, βραβεύτηκε και με Bronze βραβείο για τη Συνεργασία, Καινοτομία και την Προσφορά στην Ογκολογική Εκπαίδευση των Νέων Ογκολόγων στην Ελλάδα. Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεκίνησαν πρόσφατα μια νέα συνεργασία για την Ελληνική Ακαδημία Ογκολογίας (ΕΑΚΟ), το θεμελιώδη και ουσιαστικό αρωγό της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων και των νέων ειδικευμένων ιατρών στην Παθολογική Ογκολογία στη χώρα μας. Μέσω της συνεργασίας αυτής, η οποία αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο εκπαιδευτική πρωτοβουλία στη χώρα μας, οι δύο εκπαιδευτικοί/ επιστημονικοί φορείς στοχεύουν να προάγουν από κοινού την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της τεχνογνωσίας τους, ώστε να διαδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απαραίτητη γνώση, τις μεθόδους και τα εργαλεία που θα διευκολύνουν την καθημερινή κλινική πρακτική των νέων ογκολόγων και θα βελτιστοποιήσουν τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.